Tapahtumat

Toistuvat tapahtumat

Ikiliikkujat
Senioreiden ulkoilutus on käynnistynyt uudelleen. Ulkoilutamme sunnuntaisin klo 11:00 Villa Tapiolan, Suotorpantie 14, väkeä. Lue lisää linkistä Ikiliikkujat.

Lisätiedot Päivi Purola, email paivi.purola(at)kolumbus.fi.

Retki- ja maastopyöräily
Ohjelmaan kuuluvat lauantain retkipyöräilyretket. Retket suuntautuvat pääkaupunkiseudulle ja kullakin retkellä on oma teemansa ja reittinsä. Lähtöpaikka on näyttelykeskus WeeGee Tapiolassa. Lisää retkistä ja Hiidenmaan pyöräilymatkasta 1.8.-6.8.2018 Espoon Ladun Facebookissa, tapahtumakalenterissa ja toimintaosuudessa.

Maastopyöräilyretket ajetaan periaatteella "Porukalla mennään, yhdessä pysytään" ja sopivat myös maastopyöräilyharrastuksen alkuvaiheessa oleville. Lähtöpaikat vaihtelevat eri puolilla Espoota, retkistä lisää Espoon Ladun Facebookissa ja tapahtumakalenterissa.

Sauvakävely
Opastettut viikkottaiset sauvakävelyt käynnistyvät jälleen kesätauon jälkeen maanantaisin Puolarmaarissa 4.9. alkaen, tiistaisin Tuomarilassa ja Leppävaarassa 5.9. alkaen. Puolarmaarin, Tuomarilan ja Leppävaaran kävelyt alkavat klo 18:00. Tiistaisin Espoonlahdessa 5.9. alkaen klo 14:00 viikoittain lokakuun loppuun.
. lue lisää ...

Joulukuu
To 28.12. klo 19:00 Myrskyluodon Maija musikaali

Helsingin kaupunginteatteri, suuri näyttämö. Liput ovat parven 1 riviltä. Lasse Mårtensonin säveltämä Myrskyluodon Maija saa ensi-iltansa Helsingin Kaupunginteatterin suurella näyttämöllä elokuussa 2017. 50 vuotta täyttävä Helsingin Kaupunginteatteri juhlistaa uudella kotimaisella suurmusikaalillaan Suomen 100-vuotista itsenäisyyttä. Myrskyluodon Maija kuvaa suomalaisen naisen elämää ja itsenäistymistä 1800-luvun Ahvenanmaalla, keskellä merta Myrskyluoto-nimisellä saarella. Teos tuli tunnetuksi Anni Blomqvistin romaanisarjaan perustuvana tv-sarjana 1976, johon Lasse Mårtenson sävelsi unohtumattoman musiikin. Tämä suomalaisten sieluun soimaan jäänyt musiikki kuullaan nyt ensimmäistä kertaa näyttämöllä musikaaliteoksena. Musikaalin dramatisoi Seppo Parkkinen Anni Blomqvistin teosten pohjalta ja ohjaa Kari Rentola. Laulujen sanat Maija Vilkkumaa. ”Myrskyluodon Maija kertoo taiteen vertauskuvan kautta Suomen itsenäisyystaistelusta. Lipun hinta 70 € + väliaikatarjoilu. Sitovat ilmoittautumiset viimeistään 27.11. sirkka.koponen(at)espoonlatu.fi tai p. 050 5649365 Pääjärjestäjä Kulttuurikilta.

Tammikuu
Ti 02.1. klo 11:00 Muumien hiihtokoulu ja lumikenkäilykoulu lumitilanteen mukaan

Järjestetään lumitilanteen salliessa. Paikka ja aika ilmoitetaan myöhemmin. Tarkemmat tiedot www.espoonlatu.fi sivuilta tai lisätiedot Marjatta Sykkö puh.050 376 5942 tai marjatta.sykko(at)espoonlatu.fi.

Muumien hiihtokoulu on useamman kerran kokonaisuus, jossa käydään hauskasti ja lapsilähtöisesti läpi hiihdon perusasiat ja -tekniikat. Hiihtokoulussa liikutaan monipuolisesti ja leikitään suksilla erilaisia hiihtoleikkejä. Välillä hiihdetään omaehtoisesti virikkeellisessä hiihtoympäristössä tai tehdään yhdessä muutakin talvista mukavaa. Isommat hiihtokoululaiset voivat tehdä pidempiäkin hiihtoretkiä.
Muumien hiihtokoulut on jaettu ryhmiin taitotason mukaan:
Muumiperheen hiihtokouluun lähdetään mukaan noin 2-vuotiaasta alkaen yhdessä oman aikuisen kanssa. Leikkien ja tehtävälatujen avulla saadaan ensikosketus hiihdon monipuoliseen maailmaan. Muumiperheen hiihtokoulu on antoisaa yhdessäoloa myös vanhemman lapsen tai erityislapsen kanssa.
Muumipeikot ovat noin 5–6-vuotiaita jotka vasta aloittelevat hiihtoa. Muumipeikot harjoittelevat useita hiihtotekniikoita.
Muumien lumikenkäilykoulu vie lapset ja koko perheen elämysretkelle talviseen luontoon rakastettujen Muumilaakson hahmojen ja tarinoiden kautta. Lumikenkäilykoulu on useamman kerran kokonaisuus, jossa varusteet ja perustekniikat tulevat tutuiksi leikkien, laulujen ja monipuolisen liikunnan kautta. Erilaiset lumikenkäradat, -reitit ja -retket ovat tärkeä osa Muumien lumikenkäilykoulua.
Muumien lumikenkäilykoulun ryhmät

Muumiperheen lumikenkäilykoulu sopii lapsille noin 3-vuotiaasta alkaen. Yhdessä oman aikuisen kanssa saadaan ensikosketus lumikenkäilyyn ja nautitaan talvisesta luonnosta.
Muumien lumikenkäilykoulu sopii lapsille noin 5-vuotiaasta alkaen. Muumilaakson väen innostamana opitaan lumikenkäilyn perusteita ja saadaan kokemuksia talvisesta retkeilystä.

Ke 03.1. klo 15:00 Juhannusmatka Saaremaalle 21.-24.6 2018 -> ilmoittautuminen päättyy 3.1.18

Juhannusmatka Saaremaalle 21.-24.6 2018

Vietetään aktiiviloma ja juhannus Virossa, Saaremaalla. Majoitus Saaremaa Thalasso SPA hotellissa Mändjalan hiekkarannoilla Kuressaaren lähellä http://www.saarehotell.ee/?lang=fi

Alustavassa ohjelmassa suunnitteilla sauvakävelyä, pyöräilyä pitkin Saaremaan maisemia, perinteistä paikallista juhannusjuhlaa ja myös täysin ohjelmavapaata aikaa, jolloin kukin voi nauttia matkasta tavallaan. Tutustutaan myös Kuressaaren Piispanlinnaan ja Saaremaan nähtävyyksiin.

Oppaanamme toimii monelle "latulaiselle" entuudestaan tuttu René Meimer, Activetours
https://www.facebook.com/rene.meimer

Matkan aikataulu:

Lähtö to 21.6.18
Aamulla Hki Länsisatamasta laivalla Tallinnaan, josta kuljetus Saaremaalle

Paluu su 24.6.18
Illalla Hki Länsisatamaan

Matkaohjelma jalostuu talven aikana ja sitä päivitetään Facebookiin, Espoon Ladun nettisivuille, sekä sähköpostilla matkalle ilmoittautuneille.

Matkan hinta-arvio: 400-420,- € /hlö

Pakettiin kuuluu (tämänhetkisen suunnitelman mukaan):
– laivaliput Hels.-Tall.-Hels. (buffet aamiainen & 1 hytti ryhmälle)
– kuljetukset Tallinnasta Saaremaalle ja takaisin
– majoitus hotelli 2 hh (1hh lisämaksu 100,- € / 3 yötä)
– ruokailut (tarkentuu myöhemmin)
– hotellin saunat
– polkupyörän ja kävelysauvojen vuokraus
– museoliput Piispanlinnaan
– oppaan palvelut

HUOMIOITAVAA!
Hotelli vaatii 50,- € / hlö ennakkomaksun jo tammikuun alussa joka on maksettava EL:n tilille 5.1.2018 mennessä. Ennakkomaksua ei voida palauttaa, ellei tilalle löydy toista henkilöä.

Paikkoja rajoitetusti, joten varaa omasi ajoissa.
Sitovat ilmoittautumiset 3.1.2018 mennessä:
heidi.m.hujanen(at)luukku.com

Ilmoittautujan tiedot:
- etunimi, sukunimi
- syntymäaika (ei tarvita sosiaaliturvatunnusta)
- puhelinnumero
- mahdollinen erikoisruokavalio
- huonetoveritoivomus
* tarkemmat maksuohjeet paluuviestissä

Tiedustelut:
Heidi Hujanen 050 345 9607

Ma 08.1. klo 18:00 Vuoden ensimmäinen jäsenilta, harjoittelemme tasapainoa

Hyvä tasapainokyky on turvallisen liikkumisen perusta. Tasapainon ylläpitäminen ja parantaminen on tärkeimpiä keinoja vähentää kaatumisalttiutta.Tasapainoharjoittelulla parannetaan kehon hallintaa ja turvataan pystyssä pysyminen arjen vaihtelevissa tilanteissa.
Tasapainokyvyn heikkenemistä voidaan hidastaa ja tasapainoa voidaan parantaa säännöllisellä harjoittelulla. Tasapainoa tulee harjoittaa, vaikka tasapainon ylläpitämisessä ei vielä olisi havaittavaa heikkenemistä. Illan kulusta vastaa fysioterapeutti. Varaudu vaatetuksella että tässä hommassa tulee hiki. Kahvitarjoilu. Lisätiedot sirkka.koponen(at)espoonlatu.fi tai p. 050 5649365

La 13.1. klo 13:00 Lauantaikeilailu Tapiolassa

Lauantaikeilailut jatkuvat Tapiolan keilahallissa.Kauppamiehentie 6 Tapiola. Vuoro kestää tunnin. Kukin maksaa itse jaetun ratavuokran 2-3 henk radalla, yhteensä 29 € ja kenkävuokran 2€. Ilmoittautuminen 11.1. mennessä.sirkka.koponen(at)espoonlatu.fi tai p. 050 5649365

Su 21.1. klo 12:00 Lumikenkäretki Espoon keskuspuistossa

Talven ensimmäinen lumikenkäretki Espoon Keskuspuistossa. Tapaaminen klo 12 Puolarmaarin parkkipaikalla, osoitteessa Puolarmaari 3. Ota mukaan vettä, lämmintä juotavaa, eväät ja sauvat. Espoon Latu lainaa sinulle lumikengät. Pakkasraja -15. Kesto noin 2 tuntia. Lumenpuutteen takia retki peruuntuu tai järjestetään kävelyretkenä. Lisätietoja ja ilmoittautuminen Pekka Kinnunen puh 0405504010 tai pekka.kinnunen(at)espoonlatu.fi

Ma 22.1. klo 18:00 Savusaunaretki Vantaan Kuusijärvelle

Lähdemme kimppakyydein savusaunaan Kuusijärvelle, Kuusijärventie 3, Vantaa. Lähtö maanantaina 22.1. klo 17 aikoihin Espoosta. Ilmoittautumiset 20.1. mennessä sirkka.koponen(at)espoonlatu.fi tai puh. 050 5649365. Seuraavat saunareissut ovat ma 26.2. ja ma 26.3. ja kevätkauden viimeinen ma 23.4. Hinta 12 / 7 euroa. Mukaan uima-asu, 2 pyyhettä ja tossut saunojen väliseen liikkumiseen. Nyt on hyvä aika jatkaa talvi-uintikautta.

Su 28.1. klo 12:00 Lumikenkäretki Luukin Haukkalammella

Lumikenkäretki Haukkalammella. Kokoontuminen klo 12 Haukkalammen ensimmäisellä isolla parkkipaikalla. Retkellä tutustutaan Haukkalammen alueella oleviin luoliin. Ota mukaan vettä, lämmintä juotavaa, makkaraa, eväitä ja sauvat. Pakkasraja -15. Espoon Latu lainaa sinulle lumikengät. Lisätietoja ja ilmoittautumiset Jaana Hynninen puh 0415344698 tai jaana.hynninen(at)espoonlatu.fi. Jos ei tarpeeksi lunta, retki tehdään patikoiden.